Hvad er nu det her for noget?

Jo, det er er meget enkelt – istedet for at betale i kontanter, kan man vælge at lave en byttehandel istedet for.

Hvorfor bytte istedet for kontanter?

I en periode, hvor jeg var på overførselsindkomst, der røg jeg ind i lidt komplikationer. Der skete simpelthen det, at nogle af sagsbehandlerne fra Albertslund Kommune mente at jeg tjener voldsomt mange penge på at sælge marsvin – og det må man jo ikke når man er på kontanthjælp. Åbenbart skelnes der ikke til de udgifter jeg har i forbindelse med mit marsvinehold… som gør det langt fra attraktivt at være opdrætter, ihvertfald hvis man gerne vil have en masse penge mellem hænderne. Men lad os for sjov sætte lidt cirka-beløb op på mine udgifter i 2006, og livet er jo ikke ligefrem blevet billigere siden…

Per måned.. ca
Spåner (5 baller) 375kr
Hø (4 baller) 100 kr
Gulerødder (10kr posen) 300kr
Agurker (5kr stykket) 150kr
Foder 167kr
Persille 600kr
Ialt 1692kr
 
Stamtavler på unger
Kuld 40kr
Enkelte 25kr
Jeg fik 7 kuld i 2006 280kr
 
Følger vi så deres argumenter med indtjening, så må en udstilling være en udgiftspost i form af PR – jeg kommer til ca 9-10 udstillinger årligt.
Togbillet tur-retur (orange) 300kr
Tilmelding (4 dyr) ca-pris 140kr
Evt. salgsbure, stykpris 20kr
Evt. overnatning ved 2-dages 30kr
Ialt ca 490kr
 
Favoritrosetter må osse regnes under årlige PR-udgifter.
10 voksen + 10 børne ca: 800kr
 
Hjemmesiden må så osse regnes som en PR-udgift på årsbasis.
Webhotel 160kr
Domæne ca 50kr
Ialt 210kr
 
Månedlig ca udgift er så:
Ialt 2207,83kr

Og jeg har så ikke engang taget dyrlægeregningerne med i regnskabet… Kommunen undrer sig jo så over hvordan lille mig har råd til alt dette på en kontanthjælp…. tjoeh, jeg ryger ikke, jeg går ikke i byen, jeg køber ikke en masse tøj, parfume m.m. Jeg er såmen ganske nøjsom, og jeg undværer gerne en masse luksus, fordi jeg prioriterer at have dyrene. Den kvikke forbruger kan nok osse allerede nu se hvordan jeg tjener styrtende med penge på salg af unger, ik 😉
Men da sagsbehandlerne så gerne vil modregne mine ‘store’ indtægter i min kontanthjælp, så vil jeg gerne lette deres administrationsarbejde og simpelt hen modtage dyrenes værdi i naturalier. Der findes nemlig masser af ting, som jeg godt kunne bruge… og så har ingen penge skiftet hænder.

Som årene er gået, er tingene jo heller ikke ligefrem blevet billigere…

Hvad kan der så byttes med?

Der er masser af ting som kan bruges til at bytte med, men aftal lige nærmere med mig først – smag og behag er jo forskelligt, og at jeg ikke allerede har det, der vil byttes med. Men der er masser af ting, som kunne være potentielle bytteting… f.ex. ting til marsvinene, hundeting, ting til mit kamera, hæklebøger og meget meget andet. Derfor vil det være helt fint, hvis der vælges bytning istedet for kontanter – det vil gøre det nemmere for mig, og sørme osse lette arbejdsbyrden for min kommune, som ikke skal bøvle med en masse administrationsarbejde. Man kan jo altid finde på noget som man enten altid kan bruge, eller bare generelt godt kunne tænke sig.

På forhånd tak!

Translate »