Som hovedregel vil jeg sige at er man i tvivl, så er det en tur til dyrlægen. Men man kan dog også rådføre sig med erfarne marsvinefolk omkring mindre akutte ting.
Vær varsom med at gætte og begynde behandlinger selv, da der findes midler som marsvin enten tåler dårligt eller som er direkte dødelige for dem.

Grunden til at det kan være en god ide at have en livline i form af de erfarne marsvinefolk er, at der desværre stadig findes dyrlæger der er knapt så erfarne i andet end hund og kat, og det kan i værste fald medføre fejldiagnoser og fejldiagnosticeringer. Dette skyldes at der ikke er ret meget af uddannelsen som beskæftiger sig med ‘eksotiske kæledyr’, og at man derfor selv skal tage ekstra kurser m.m. for at blive opdateret.
Heldigvis findes der også marsvinekyndige dyrlæger rundt omkring i landet. Man kan med fordel enten forhøre sig hos opdrættere i ens nærområde, eller på diverse fora og grupper, om hvilke dyrlæger der kan anbefales.

Til daglig bruger jeg selv Hovedvejens Dyreklinik v. Karin Zekiros og har brugt hende i al den tid jeg har haft marsvin.

Skal jeg have kastreret, så benytter jeg mig dog af Trine Cramon udelukkende fordi hun også opererer gennem bugen og er billigere end min normale dyrlæge.

Translate »